Factuur wijzigen

Facturen kunnen na het aanmaken nog gewijzigd worden. Als je naar Relaties > Facturen gaat, ga je daar op de factuur staan die je wilt wijzigen. Vervolgens klik je rechts-bovenin het scherm op de drie blauwe puntjes en kies je voor Factuur wijzigen. 


Factuur crediteren

Als je de factuur wilt crediteren ga je naar Relaties > Facturen. Daar ga je op de factuur staan die je wilt crediteren. Vervolgens klik je rechts-bovenin het scherm op de drie blauwe puntjes en kies je voor Factuur crediteren. Hij maakt dan automatisch een creditfactuur en boekt die tegen de huidige factuur weg. 


Autofactuur crediteren

Wanneer je een autofactuur (in- of verkoop) crediteert, zal de creditnota op dezelfde datum komen als de originele factuur, omdat je feitelijk de verkoop ongedaan maakt. Als je dit op een andere datum wilt hebben kun je beter de auto weer opnieuw inkopen van of verkopen aan de klant.


Heb je een inruilauto op de factuur staan, dan wordt deze ook aangepast. Als de inruilauto al verkocht is dan worden de inkoopgegevens bij dit voertuig weggehaald, zodat je deze opnieuw kunt inkopen. Is hij nog niet verkocht dan wordt het voertuig weer uit de voorraad gehaald en aan de oorspronkelijke klant gekoppeld.