Introductie

Alle documenten kun je vanuit AutomaaT GO direct printen. Echter is er soms de wens om een document direct naar een printer te sturen, zonder tussenkomst van het printscherm. Denk hierbij aan kopiefacturen of APK-formulieren. Omdat je vanuit een internetbrowser niet direct de printers aan kunt sturen, hebben we hiervoor een koppeling met Google Cloudprinter.

Google Cloudprinter is een slimme dienst die het mogelijk maakt documenten via internet naar uw printer te versturen. Het maakt daarbij niet uit of u zich in dezelfde kamer als de printer, dan wel aan het andere eind van de (internet)wereld bevindt en of u een smartphone, tablet of pc gebruikt.

Instellen

Om te kunnen printen vanuit Google Cloudprint heb je allereerst Google Chrome nodig. Deze kun je vinden op: https://google.com/chrome.

Zodra je Chrome hebt geïnstalleerd, start je de browser en klik je rechtsboven op het pictogram Google Chrome aanpassen en beheren. Hier kiest u Instellingen en (helemaal onderaan) Geavanceerde instellingen weergeven. Onderaan vind je dan de rubriek Google Cloudprinter terug, waar je de knop Printers toevoegen indrukt (zie afbeelding). Was je nog niet aangemeld bij Google, dan dien je dat alsnog te doen. Daarna bevestig je met een druk op de knop Add printer(s) en als het goed is, krijgt u nagenoeg meteen feedback: uw printers zijn geregistreerd en je bent ready to go!

Hierna ga je in AutomaaT GO naar de Instellingen > Printerinstellingen en selecteer je bij "Printen via" de optie 'Google Cloudprint'. Daarna dien je in te loggen via de knop 'Inloggen in Google Cloudprint' met het account wat je hierboven ook hebt gebruikt.

Nadat je bent ingelogd kun je in het tabblad 'Voorkeuzes' instellen naar welke printer welk formulier gestuurd moet worden. Vervolgens kies je voor Opslaan en zal het programma de geselecteerde formulieren automatisch via Google Cloudprinter afdrukken.

Tip: Je kunt je account van Google Cloudprinter op meerdere pc's instellen, waardoor je op alle printers van die pc's kunt afdrukken.