Inleiding

Helaas zijn de koppelingsmogelijkheden van Yuki beperkt. Hierdoor worden alleen verkoopfacturen doorgestuurd.

Koppelingsmogelijkheden

SoortMogelijk
Facturen doorsturenJa
Facturen wijzigenJa
Rekeningen doorsturenDeels*1
Rekeningen wijzigenNee
Betalingen doorsturenDeels**
Betalingen ophalenJa
  • * De PDF van een rekening kan ingestuurd worden, echter is dit zonder eventuele mutaties.
    ** De betaalvoorkeur wordt meegestuurd.

Instellen

Om de Yuki-koppeling aan te maken dienen we eerst in Yuki een API-key op te halen. Dit doe je in Yuki bij de Instellingen > Mijn Domein > Webservices. Vervolgens klik je bovenin op de +. De API-key moet je vervolgens even kopieren. De overige voorkeursinstellingen kun je vervolgens laten staan en daarna kun je klikken op Bewaren.

Het instellen van de Yuki-koppeling gaat vervolgens eenvoudig bij de Instellingen > Boekhouding > tabblad 'Externe boekhouding'. Hier selecteer je als type 'Yuki'. Vervolgens kun je hier de API-key invoeren die je bij de vorige stap gekregen hebt.

Wanneer dit gelukt is kun je, via de knoppen 'Instellingen resetten' en 'Instellingen ophalen' de grootboekrekeningen en andere instellingen ophalen vanuit Exact Online. Het verschil tussen deze knoppen is dat 'Instellingen resetten' de huidige instellingen verwijderd en daarna alles ophaalt, waarbij 'Instellingen ophalen' de huidige instellingen laat staan en eventueel nieuwe grootboekrekeningen aanvult.

Werking

Om boekingen door te sturen naar Yuki hoef je niks te doen. Dit doet AutomaaT GO automatisch zodra je een factuur maakt.

Let op: Eventuele pin- en kasbetalingen vanuit AutomaaT GO kunnen niet naar Yuki worden doorgestuurd. Deze zul je zelf in Yuki moeten registreren.