Introductie

Hier vind je informatie over het instellen van de autoinstellingen.


Instellingen

Km.stand voor nieuwe auto

AutomaaT GO kijkt naar de km.stand om te bepalen of het een nieuw voertuig is. Aan de hand hiervan worden andere omzetrekeningen geselecteerd. Ook wordt bij een autofactuur de BPM-nieuwwaarde berekend i.p.v. de restwaarde.


Inkoopverklaring

Indien je een auto invoert in de voorraad, maar de auto niet inboekt, kun je automatisch een inkoopverklaring printen. Hier geef je aan welke tekst uit de tekstverwerker dan geprint moet worden.


Tachograafdatum

Indien je een tachograafdatum bij wilt houden, kun je hier het extra-veld aangeven in welke je de tachgraafdatum hebt staan.


Auto inboeken / Standaard inboeken

Hier kun je aangeven of je standaard aan wilt hebben staan of een auto wordt ingeboekt, zodra je deze invoert via de voorraadlijst. Ook kun je aangeven op welk soort de auto standaard moet staan, zodra je deze van een bedrijf inkoopt (particulier is altijd marge).


Beurtdata automatisch bijhouden

Hier kun je selecteren of AutomaaT GO automatisch de 'datum volgende beurt', 'remvloeistof' of 'distributieriem' aan moet passen n.a.v. de inhoud van de factuur.


Diverse niet automatisch synchroniseren

Elke nacht worden apk-data, tachograaf-data en tenaamstellingsdata automatisch bijgewerkt. Als je hier iets aanvinkt dan wordt deze niet meer automatisch bijgewerkt.


Bandenlocaties 

Geeft aan of de locatiekeuze een vrije tekst is of een vaste waarde via een voorkeuze.


Onderhoudsintervallen

Hier kun je extra intervallen aanmaken, naast de standaard 'Onderhoudsbeurt' en 'Distributieriem'. Denk aan 'smeerbeurt' of andere intervallen die je bij wilt houden. Deze intervallen komen, als ze bij een voertuig zijn ingevoerd, ook in de agenda terecht.


Automatische mailingen

AutomaaT GO kan automatisch APK- en onderhoudsbeurtmailingen versturen. Hier geef je aan hoeveel dagen van te voren de APK-mailing verstuurd dient te worden. Ook geef je het onderwerp aan en welke tekst uit de tekstverwerker er verstuurt dient te worden.

Van te voren zullen de APK-data gesynchroniseerd worden met het RDW, zodat alleen de mailingen die nodig zijn verstuurd worden. Indien een klant geen mailing wilt/dient te ontvangen kun je bij de Klant > Emailopties de mailingen blokkeren.


Naast de mailing per email te versturen, is het ook mogelijk om deze per post te versturen. Deze wordt dan door onze partner (postbode.nu) per brief verstuurd. Hiervoor betaal je € 1,24 per brief via het online saldo en heb je er zelf geen omkijken naar. Voorbeeld: als je dit zelf zou doen ben je zo'n € 1,05 kwijt (postzegel: € 0.87, enveloppe: € 0,11, briefpapier: € 0,07).


Uitleen en verhuur

Hier kun je het gebruik van uitleen- en verhuurvoertuigen instellen. De werking van uitleen als verhuur is hetzelfde, echter kun je hier verschillende consequenties aanhangen, bijv. verschillende prijzen.


Bron

Bij de bron geef je aan waar je de uitleenauto's instelt. Als je deze instelt op 'Instellingen' dan kun je ze handmatig invoeren in het lijstje onderaan het scherm. Bij de andere instellingen kun je per auto in de autolijst aanvinken of dit een uitleenauto is of niet.


Verwerking

Hier stel je in wat er moet gebeuren zodra een uitleenauto wordt teruggemeld. Zo kun je bijv. automatisch een werkbon aan laten maken met de kosten voor de uitleenauto.


Slabloon facturatie

Bij de onderhoudsbeurten kun je een sjabloon aanmaken voor de facturatie van uitleenauto's. Deze kan er bijvoorbeeld zo uitzien: 


De volgende velden kun je hier gebruiken:

 • <aantalkm>
 • <tvvkenteken>
 • <uitleenmerk>
 • <uitleentype>
 • <uitleenkenteken>
 • <begindatum>
 • <einddatum>
 • <begintijd>
 • <eindtijd>


Prijzen en artikelen

Voor de facturatie kun je artikelen aanmaken in het magazijn, welke vervolgens op de werkbon terecht komen. Je kunt artikelen aanmaken voor:

 • vaste prijs
  Een artikel met een vaste prijs voor de uitleen. Wordt maximaal eenmaal op een werkbon toegevoegd.
 • per dag
  Een artikel wat voor het aantal dagen wordt berekend (minus het aantal vrije dagen). Als een auto 5 dagen weg is dan wordt het aantal van dit artikel op 5 gezet.
 • km. artikel
  Een artikel wat per kilometer wordt berekend (minus het aantal vrije kilometers).

Extra velden

Er kunnen 10 extravelden aangemaakt worden bij de voertuigen. Dit zijn vrije invoervelden welke je zelf kunt bepalen.


Online plaatsen

Hier kun je instellen op welke websites je je voertuigen online wilt plaatsen. Hiervoor heb je wel het CSW Occasion Online-pakket nodig.